Typer af container låse

En containerlås er ikke blot en container lås, er der stor forskel i pris, kvalitet og hvor godt den sikre de værdier som findes inde i containeren. Nogle typer af containerlåse er relativ nemme at brække op, skære over med en vinkelsliber eller slå i stykker. Andre typer har indvendige låsemekanismer som man ikke umiddelbart kan komme til, andre er så kraftige at de ikke kan klippes eller skæres over. Det kan ofte være svært at vide hvilken type af containerlås man skal vælge, så derfor ser vi her lidt nærmere på et par af de mest almindelige typer, som anvendes både til 20 og 40” containere, men også forskellige typer af special container løsninger.

Læs mere: Hvilken containerlås skal jeg vælge?

Mavako låsebeslag

En stærk og klassisk type 5 lås. Mavako et solidt låsebeslaget som monteres på containerens yderside.
Denne lås er fastmonteret i den beslag, hvilket giver en ekstra sikkerhed. Der er muligt at lave sine egne system nøgler til den, hvilket gør den ekstra interessant for mange.
Det er en containerlås som er nem at montere, og giver en rigtig god beskyttelse til indholdet i containeren. Et valg man som regel ikke går helt galt med, og en container lås som vi bestemt kan anbefale.

Indhegning af container

En anden sikring af sine værdier er f.eks. at opsætte et permanent eller mobil hegn omkring sin container. Selvom dette ikke kan erstatte en lås, kan det være et rigtigt godt supplement til en. Langt de fleste tyve, vælger nemlig at gå uden om en container med hegn omkring. Det kan også være en god løsning til f.eks. visse typer af special container som mobil køkken, pavillon eller lignende. Ved at opsætte et simpelt hegn omkring sin container, så sikre man sine værdier betydeligt bedre, for en relativ beskeden ekstra omkostning.

Læs mere: Brug af hegn til sin container

Flexlock containerlås

En anden meget udbredt type af containerlåsebeslag er Flexlock. Endnu en type 5 klassificeret containerlås som er nem at installeret, selv uden brug af special værktøj. En containerlås som opfylder alle de nye sikkerhedskrav, og som samtidig er en forholdsvis billig løsning til at sikre indholdet i sin container med. Er det ikke tale om meget værdifulde genstande man kommer til at opbevare i sin container, så vil den flexlock i mange tilfælde ude tilpas beskyttelse i forhold til prisen.

Birepo Containerlåse

En meget stærk type 5 lås, med indvendig låsemekanisme som gør den rigtig svær at bryde op. Beskyttelsen med en Birepo containerlås er så høj, at flere forsikringsselskaber helt har droppet selvrisikoen på de varer der er i en container beskyttet med en birepo lås. Den koster cirka dobbelt så meget som en Flexlock, men yder så også en langt bedre sikring af dine værdier. Så har du noget du skal passe godt på, så går man ikke helt galt med en Birepo container lås. Denne låsetype ville nok være mit eget personlige første valg. Vi havde her sidste uge en container fyldt med bæreseler og andet babyudstyr. Den var sikret med en Birepo lås, og dagen efter kunne vi se der havde været forsøg på indbrud i den. De var dog ikke lykkes med at skære igennem Birepo låsen, så den virkede efter planen.

Læs mere: Forskellige typer af special container løsninger

Pucken lås til container

Et andet godt valg når vi tale låsebeslag til containere, er en Pucken lås. Pucken er fremstillet i rustfrit stål, og er en af de mest solide lås på marked. Selve reklamere de med at den er så kraftig, at selv med en kraftig akku-vinkelsliber, vil du ikke kunne skære den op. Den er selvfølgelig lige som de andre låse her godkendt i højeste klasse 5.

CC Lock 4 låse

Et klassikere når det kommer til containersikring. En kraftig lås beskyttet i en udvendig cylinder, som er modstandsdygtig overfor selv en kraftig vinkelsliber. Denne CC lock 4 model, er en videreudvikling af deres gamle modeller, hvilket gør den ekstra sikker i forhold til forrige version. En god og kraftig lås til en fornuftig pris.

Find den bedste lås til container løsning og special containere

FixLock container lås

En fixlock bliver installeret ovenover håndtaget på din container og passer til langt de fleste typer af standard og special containere. En lås som ikke kan dirkes og samtidig er svær at skære over. Den er SKAFOR-godkendt i højeste røde sikringsklasse, så dine værdier i container er godt beskyttet med en Fixlock. En klasse 5 godkendt lås som er til at betale sig fra.

Låsebomme

En lidt anden type lås er de såkaldte låsebomme. Disse er en effektiv låsemekanisme til de fleste containere, på trods af deres forholdsvist simpelt sikkerhedssystem. En solid og udmærket sikring af dine værdier, selvom jeg nok i mange tilfælde hellere vil vælge en Birepo container lås.

Her er et lille tip til hvordan du kan sikre en standard containerlås ved at installere en ekstra låsekasse omkring den.