Sport og arbejde

Det kan være ret svært at kombinere sport og forretning for mange. F.eks. arbejder jeg med marketing i et større firma i Aalborg på fuld tid, og ved siden af vil jeg rigtig gerne dyrke lidt mere sport. Men det kan være svært at finde tiden til det hele. Så det har været en rigtig lang periode hvor jeg ikke rigtig har kunne dyrke nogen form for sport, så den har mest stået på arbejde.
Vi har på jobbet haft en større SEO kunde vi har hjulpet med en del online marketing som Google Ads og sociale medier, så det har været 60 timers arbejde om ugen og dermed ikke er min form røget helt i bund.
Jeg besluttede så for cirka en uges tid siden, at nu skulle der ske noget. Min form var så dårlig at jeg knap nok kunne gå op af trapperne til 5 sal og en 5km løbetur – glem det.

Kontor arbejde og skavanker

Alt det ekstra arbejde med vores SEO kunde har gjort at jeg har døjet en del med ondt i skulderen og til tider lidt øm i lænden. Flere af mine kollegaer som ikke dyrker nogen form for motion eller sport har også sagt at de ofre oplever forskellige skader når de sidder for meget ved computeren. Nogle døjer med håndledet, ømme albuer, skulder eller ryg problemer.
Så nu har jeg besluttet at gøre noget problemet og se om jeg ikke kan komme i lidt bedre form. Desværre har de ikke noget fitness center i det firma jeg arbejder, så var nød til at melde mig ind i Fitness World. Noget jeg har udskudt igen og igen. Men nu følte jeg at tiden var til det.

Læs også: Firma fitness

Motion

Få et par måneder siden købte jeg en ny Airtrack til min søn, og han har flittigt brugt den og for på den måde fint dækket sit behov for motion. Langt værre er det for mig som sidder stille på et kontor det meste af dagen og arbejder med online marketing, kunde support og mindre IT support opgaver. For cirka 2 uger siden besluttede jeg for for at ændre på dette og prøve at komme i lidt bedre form. Så træner nu 6 gange om ugen i et program der ser cirka sådan her ud:
Mandag: Hold træning i Fitness World
Tirsdag: Løb 4-5 km i høj hastighed
Onsdag: Styrketræning
Torsdag: Hold træning i Fitness World
Fredag: Løb distance 6-7 km
Lørdag: Styrketræning
Søndag: Hvile så meget som muligt

Jeg har nu fuldt programmet i 2 uger og bortset fra at jeg konstant er øm i kroppen syntes jeg allerede der er sket en markant fremgang. Jeg har meget mere energi i hverdagen, og får ikke længere ondt i skulderen når jeg sidder ved computeren. Så ikke alene ser det ud til at fungere bedre at røre sig for kroppen, men bare det at man ikke længere er så træt og har mere energi er også en rigtig god ting.

Læs mere: Hvilken type sport skal jeg vælge?

Min plan er at følge dette program i de næste 6 måneder og se om dette ikke er nok til at få mig i ret god form, især hvis jeg jævnligt øver intensiteten i et niveau der burde være rolig nok til at holde de fleste skader borte.
Jeg har i hvert fald en rigtig god fornemmelse med dette og regner med også at kunne se nogle resultater på min krop i løbet af de næste par måneder. Gør jo ikke noget hvis der lige ryger et par kg fedt og ens overarme bliver en smule større. Jeg kan kun anbefale lidt ekstra motion til alle som har kontor arbejde eller anden form for siddende arbejde igennem hele dagen.