Smykker – smart eller kikset til mænd?

ringeI forbindelse med vores fodbolds aften her forleden, havde vi en større diskussion om smykker. Kan mænd gå med smykker og i så fald hvilke er smarte og hvilke er kikset at bruge? Utroligt nok var der temmelig stor uenighed om hvilke typer af bling man som mænd kan bære med æren i behold. Grunden til dette var en af vores bekendte har startet en ny online butik, der sælger billige smykker online, kaldet Zeva. De sælger udelukkende billige smykker til kvinder, så der var et par stykker der klagede lidt over at der ikke også var smykker til mænd, hvor efter flere kom ret kraftigt op og diskutere om det var i orden at gå med den slags produkter som mand, eller om det var noget som kun kvinder burde gå med. Lad os prøve at tage et kig på hvad nogle af vores medlemmer faktisk mente om de forskellige typer af smykker.

Armbånd

Enkelte læderarmbånd syntes de fleste er helt i orden. Det samme gælder for ure, som jo teknisk set ikke rigtigt er et smykke. Men alle andre typer af armbånd til mænd var de fleste af os, enige om ville være kikset, både til unge og til ældre. Så generelt bør man som mand ikke gå med armbånd. Armbånd er også et fint børne eller baby smykke. Selv helt små børn som ligger i sin barnevogn eller sidder i sin bæresele, kan sagtens bruge et smykke armbånd.

Halskælder

Der var stadig et par stykker som ikke helt havde styr på moden, og syntes at en tyk halskæde, formet som en kæde, stadig var cool, enkelte syntes også de de snoede bånd af sølv, som var utroligt populære til mænd i 90’erne stadig var smarte at gå med. Vi lykkes faktisk finde enkelte eksempler på halskæder til mænd, som lige kunne gå an, men generelt så var halskæder til mænd også lidt små kikset og noget man som mand bør holde sig fra.

Ringe

Som ung kan man sagtens slipper afsted med en ring eller to. F.eks. en tommelfinger ring og en almindelige ring. Når man bliver lidt ældre, var der stor enighed om, at så var det kun forlovelses ringe (nogle mente også at det var for meget), og vielses ringe der gik an at bruge. Ellers var ringe hovedsageligt noget man brugte som kvinde.

Halskæder til kvinder - vælge det rigtige smykke

Øreringe

Da det kun var en af os, der brugte øreringe, så var det relativt nemt at blive enige i denne kategori. Øreringe høre ikke hjemme til mænd..Til nøds kan man som ung teenager gå med bestemte type af øreringe, men når man bliver ældre, så er det blot kikset og noget man bør holde sig fra, med mindre man selvfølgelige er pirat, så der er stadig cool.

Piercinger

En lidt anderledes type af smykker er piercinger, er man en ung gut på sytten, kan man måske lige slippe af sted med en enkelt piercing, så længe det ikke er i næse, læbe eller tunge. Som ælder så holder det bare ikke og det bliver hurtigt lidt kikset.

Andre typer af smykker

Udover overstående smykke typer, så er der ting som ankel kæder, armbånd til overarmen, pandebånd, tå ringe og hvad der nu ellers er af underlige former for udsmykning. Her var det fuldstændig enighed om at den slags produkter, overhoved ikke passede til nogle mænd, hverken de ældre eller de unge.

Ringe til mænd og kvinder - smart eller kikset til den moderne mand?