Sikring af fodboldudstyr i en container

Spiller man fodbold, så er der ofte en del ekstraudstyr som er smart at få gemt af vejen. Ting som bolde, net, kegler og andet som er relevant når der skal spilles bold. Har man ikke et klubhus, så kan det være lidt et problem at slæbe alle tingene frem og tilbage hver gang man spiller. En god løsning for mange på dette problem, er at opsætte en container ved fodboldbanen. Ofte er der plads til en simpel 20 fods container eller en special container, og den er både billig og nem at placere der. Dog er det ikke alle steder hvor de tillader denne slags ting. Men hvordan sikre man bedst sine ting i en sådan containerenhed? Er det en god containerlås, en alarm eller noget helt andet? Lad os se nærmere på dette.

sikring af special containere - vælg den rigtige container lås

Sikring af sit udstyr i en container

Det er rigtig mange muligheder når der kommer til containersikring. Alt lige fra Highend overvågnings systemer, til en simpel hængelås. Hvor langt skal man gå for at sikre sine værdier ordentligt? Skal man forsikre de ting som er i containeren? Hvilke krav stiller ens forsikringsselskab? Er det tale om en simpel standard container til ens fodboldudstyr, så kan det måske være lige i overkanten med alarmer, dyre container låse og den slags. Og så måske alligevel ikke. I min gamle klub nær Århus, havde vi faktisk en del problemer med hærværk og indbrud i vores bold container. Dette på trods af en kraftig hængelås, som desværre alt for ofte blev skåret eller klippet over, og vores udstyr stjålet. Så alt efter hvor værdifuldt de ting man har i containeren er, hvad ens forsikringsselskab siger, og hvor den er placeret – kan det være nødvendigt med ekstra sikkerhedsforanstaltninger. Det samme gælder hvis der er dyrt udstyr i den, f.eks. en fragtcontainer med smykker, eller opbevaring af briketter. Lad os kigge på de mest almindelige muligheder inden for containersikring.

Container lås

Lige meget hvilken type af container man har, om det er en standart fragt model, en special container, som et mobil køkken, eller skurvogn, så kommer man ikke uden om en god lås. I nogle tilfælde slipper man fint afsted med en standard hængelås, mens andre vil have behov for en lidt mere avanceret lås som eksempelvis flexlock, et Mavako låsebeslag eller en indvendig Birepo låsemekanisme. Der er rigtig mange muligheder her, men dog kan det som regel være en god ide, at gå efter en klasse 5 container lås. Det behøver ikke altid at være en dyr løsning, nogle af disse kan fås for under 1500 kroner og tilbyder rigtig god sikring af containeren. Så er man også dækket ind ved de fleste forsikringsselskaber. Du kan se mere om de forskellige typer af container låse her.

Container alarm

Vil man gerne gå skridtet videre efter en god container lås, så er det måske værd at overveje at investere i en alarm. For omkring 1500 kroner kan du få en magnetisk trådløs container alarm, som i nogle tilfælde kan skræmme tyven væk eller stresse dem nok til at de ikke slipper afsted med det hele. Den er nem at installere og til den pris, så er en sådan alarm, noget man godt kunne overveje. I følge de mange statistikker, er en larm nok til at tyven i cirka halvdelen af tilfældene opgaver hvad de har gang i.

Læs også: Hvad er en special container?

Projektør og bevægelses sensorer

Skridtet efter en alarm, vil for mange være at opsætte et par kraftige projektører, koblet på en simpel bevægelses sensor. Når nogle så træder ind på området vil dette blive lyst op. Er det spillerne så er det jo en god ide, for mere lys skader jo som regel ikke. Er den en tyv, så vil de næppe syntes det er helt så sjovt, da det jo tiltrækker en del ekstra opmærksomhed, når et område pludselig oplyses. En ret simpel og billig løsning, som ikke kun skræmmer tyven væk, men også kan være til gavn for spillerne.

Video overvågning af området

Er man gentagene gange plaget af tyveri eller er det man opbevarer i sin container af høj værdi, så kunne man overveje kamera eller videoovervågning af området. Det kan enten være en billig løsning, med kabler og stationær optagere eller en dyrere trådløs løsning som gemmer optagelserne eksternt, hvor tyven ikke har mulighed for at få fat i dem efterfølgende. Det vigtige her, er at benytte et overvågnings kamera, som kan filme i mørke, da det jo ofte er her tyven slår til. Hvis ikke, så bør man kombinere det med en projektør og bevægelses sensor, ellers vil optagelserne jo ikke være meget værd.

Opsætning af hegn omkring området

Går man all in, så er det sidste trin (næst efter at hyre et vagtværn eller have vagthunde på området) at opsætte et hegn omkring containeren eller området. Det kan være alt lige fra et simpelt mobil hegn, til et billigt panel hegn. Formålet her er ikke at gøre det umuligt for tyven at komme ind, men blot at gøre det mere besværligt. Folk har generelt for vane at holde sig fra indhegnede områder. På den måde kan det også være, at tyven slet ikke opdager containere findes der. Der er en del andre fordele ved at indhegne området, men det er som regel heller ikke en billig løsning.

Som du kan se, så er der forskellige muligheder for at forhindre (eller i hvert fald minimere chancerne for) tyveri og hærværk. I mange tilfælde vil det slet ikke være nødvendigt med alle disse tiltag, men blot et enkelt eller 2, kan være nok til at gøre en forskel på om tyven giver op, eller du kommer ud til en tom container. Det er jo rarest at når man dukker op for at spille fodbold, så er alt ens udstyr stadig der.

Her er lidt forskellige klips til alle os fodbold tosser, som bestemt at et kig værd.