SEO optimering af AGF Galehuset

Så er det på tide at få SEO optimeret vores hjemmeside, så vi bliver endnu mere synlige på søgemaskinerne.
Mit navn er Lasse fra Århus, og nu er jeg er lidt selv gået i gang med det ud fra denne her guide om lokal SEO jeg fandt på Alphaweb – SEO optimering.
Formålet med SEO optimering på en hjemmeside, er at gøre den mere synlig på Google når andre sports tosser søger efter de ting som vi blogger om her på denne blog om sport og idræt.
F.eks. hvis der er en fra vores populære århus børn Flying Superkids som søger efter ting inden for redskabs gymnastik, eller Airtracks, så vil vi jo gerne at de også finder vores hjemmeside og kan læse de blog indlæg vi skriver. Men hvad kræver det så for at blive synlighed på alle disse her smarte søgemaskiner? Lad mig dele lidt ud af min “store” viden inden for dette spændende område.

Lokal SEO

Vi vil jo gerne helst være synlige her i Århus, men lige meget om du bor i københavn, Aalborg eller Vodskov ude på landet, så er det ofte ret så vigtigt at dem i nærheden af dig også kan finde din hjemmeside. Og få at få den mere synlig så skal du fokusere på lokal SEO. Det kan f.eks. være ved at skrive Århus nogle gange i teksterne, så søgemaskinerne ved du er fra århus. Så har du også dette søgeord med når nogle efterfølgende søger på ting inden for din by.
Det skulle også hjælpe at bruge citations og Google my business, så Google også ved hvor din virksomhed eller blog faktisk befinder sig. Som regel er det jo gerne de lokale i nærheden af dig du gerne vil nå ud til, og her er det så at lokal SEO er vejen frem.

Hjemmeside søgemaskineoptimering

Det er også vigtigt at søgemaskineoptimere sin hjemmeside. F.eks. ved at installere et plugin som Yoast SEO, der gør dine side lettere at læse for søgemaskinerne, og fortæller dig lidt om hvor godt seo optimeret din side er. Hjemmeside SEO optimering går ud på at du skriver om de ting du gerne vil blogge om, og så sørger for at du har de rigtige søgeord med i teksten. At de også er med i overskriften og titlen på siden. Du må også gerne bruge dine søgeord i filnavne på billeder, og i billede beskrivelsen for at være ekstra sikker på at søgemaskinerne lige som helt har fanget hvad sin side omhandler.
Det er også vigtigt søgeordet er i din URL og at du gerne har nogle interne links på din hjemmeside til den side du gerne vil vises på. Samt at bruge andre relevante ord inden for samme niche. Så hvis jeg f.eks. gerne ville have dette her indlægt vist under SEO optimering så ville jeg også bruge ord som disse her:

  • seo eller google ads
  • priser på seo
  • seo priser
  • seo analyse
  • hvordan virker seo
  • lokal seo optimering
  • SEO firma
  • Søgemaskineoptimering hjemmesider

Det er vigtigt at der er masser af godt indhold på en side, lige som på denne her. Og at folk syntes det er så interessant at de gerne vil linke til det eller fortælle andre om det.
dette bringer os til næste vigtige trin inder for søgemaskineoptimering.

SEO optimering Aalborg og nordjylland

Backlinks

Hvis du gerne vil have at din side er mere synlig end de andres, så kræver det åbenbart mere end blot at have spark røv indhold på siden, det kræver også at der faktisk er nogle som gider at linke til den. F.eks. fordi de syntes det du skriver er smadder spændende, eller at ændre spørger ind til ting som hvor kan jeg finde alle de gode artikler som Lasse skriver og nogen så svare dem kan du finde her på Galehuset og så linker til en af mine artikler her på bloggen.
Det kan også være at du har en fætter der har en hjemmeside, og hvis han er flink, så kan du måske få en link til din hjemmeside ind på hans side om oktober fest og kostumer.
Men det er åbenbart ikke links som tæller lige godt. Hvis den side der linker til dig, skriver om samme emne som du skriver skriver om så er det bare fjong og så tæller det max.
Det samme hvis f.eks. Bill Gates fra Microsoft eller Præsident Trump på det hvide hus hjemmeside syntes det er vildt fedt at linke til din hjemmeside, så har det en rigtig god effekt på dine placeringer.
Dette er for rigtig mange noget af det svære ved søgeoptimering, det er ofte svært at få gode links til sin hjemmeside, med mindre har har nogle gode forbindelser eller betaler et webbureau for at udføre jobbet for dig. Og det er jo vi alt for nærrig til, er jo derfor jeg har besluttet mig for selv at optimere denne her side.

Skriv et svar