Nyt webdesign på hjemmesiden

Så er det nye webdesign til hjemmesiden næsten ved at være på plads. Vi arbejder løbende på at optimere siden og få det nye design live.
Vi har i denne omgang valg en WordPress løsning, da det efterhånden er det mest populære CMS system der bruges til hjemmesider og webshop løsninger.
Så i dag prøver vi at se lidt nærmere på WordPress og hvorfor det er sådan et godt system til hjemmesider (og til en webshop).

Læs mere – Hvorfor bruge WordPress

Hvad er WordPress?

WordPress er et gratis og open source content management system (CMS) baseret på softwaren PHP og MySQL.

WordPress er et CMS, der giver dig mulighed for at oprette din egen hjemmeside eller blog. Det har mange funktioner, såsom en plugin-arkitektur og et skabelonsystem, som giver brugerne mulighed for at ændre udseendet og funktionen af WordPress. Over 60 millioner hjemmesider på Internettet bruger i dag WordPress, hvilket gør det til det mest brugte CMS i verden.

Der er mange forskellige typer hjemmesider du kan oprette med WordPress – blogs, porteføljer, e-handelsbutikker og meget mere.

Fordele ved at vælge en WordPress løsning

WordPress er let at bruge, og det har en masse funktioner, der kan hjælpe dig med at bygge din blog eller hjemmeside. Det giver dig også et omfattende bibliotek af temaer og plugins, som kan hjælpe dig med at tilpasse dit websteds design, layout og funktionalitet.

WordPress er gratis at downloade, installere, bruge, opdatere, opgradere og vedligeholde. Det har også et stort fællesskab af brugere, der er klar til at yde support til ethvert problem, der måtte opstå under brugsprocessen.
Det smarte ved en WordPress installation, er at hvis der er en funktion som du syntes kunne være smart, så er den næsten helt sikkert allerede lavet, og du behøver blot at installere et plugin så virker det. I mange andre lignende CMS systemer skal mange funktioner laves fra bunden, hvilket både tager tid, men kan også hurtigt blive temmelig dyrt.

En anden stor fordel er at WordPress er et af de bedste systemer til SEO. Så er SEO en vigtig ting for din virksomhed, så er WordPress bestemt værd at overveje.

WordPress er et populært indholdsstyringssystem, som har eksisteret i årevis. Platformens popularitet skyldes dens brugervenlighed, men den giver også en række funktioner, der er perfekte til ejere af små virksomheder og bloggere.

wordpress webdesign til virksomheder

Ulemper ved en WordPress hjemmeside

WordPress kan dog være svært at tilpasse selv. Mange små virksomhedsejere og bloggere har fundet sig selv frustrerede over manglen på fleksibilitet på deres hjemmesider eller blogs. Det kan være svært at finde et tema, der passer til dine behov, eller du skal måske få hjælp fra en udvikler, der tager et stort gebyr for tilpasningsarbejdet. Der er andre systemer som godt kan være nemmere at bruge hvis du laver alt selv. Men igen – hvilken seriøs virksomhed laver deres egen hjemmeside (med mindre der er tale om et webbureau eller reklamefirma).

Andre ulemper er hastigheden på visse temaer, samt deres webshop del som hurtig kan blive tung i det, hvis man tilføjer for komplekse produkter eller for mange.

Snakker vi hjemmesider, så kan WordPress bruges af alle lige fra den lille tømrer virksomheder til større firmaer som Microsoft eller LG. Det er et af de bedste systemer til at lave hjemmesider i. Er det til en webshop, så er det bedste til små og mellemstore virksomheder. Har man pengene til det, så er man typisk bedre stillet med rigtigt webshop system som Magento eller Shopware, men så snakker vi også en helt anden prisklasse. Så for rigtig mange vil en WordPress løsning være det mest oplagte.

Det var lidt om tidens mest populære hjemmeside system – WordPress.