Nyt tag på klubhuset

Så er blevet tid til at få gjort noget ved det gamle og slidte skifertag på vores klubhus og vi har lige vedtaget i bestyrelsen, at afsætte 150.000 kroner til at få lagt et nyt tag på klubhuset. Det helt store spørgsmål er så hvilket type tag skal vi få lagt og hvem skal udføre arbejdet for os?
Vi har selvfølgelig lavet lidt research og fundet frem til at man her i Danmark hovedsagligt benytter følgende tagtyper når der skal lægges nyt tag på et hus:

  • Skifertag
  • Tegltag
  • Ståltag
  • Betontag
  • Tagpap
  • Eternittag

Men hvilke fordele og ulemper er det ved disse tagtyper og er der nogle af dem som ikke er realistisk med vores budget? Lad os se nærmere på første valgmulighed –
Det populære skifertag.

Læs mere om tagtyper eller få et gratis tagtjek her på Gratis tagtjek

Nyt tag i stål eller skifer - få et gratis tagtjek

Skiftertag

Et skifertag er for mange lidt af et luksus tag, det er meget stilrent og er et af de materialer der holder bedst. Skifer tag fås både som naturskifer og som keramik skifer. Den store fordel ved skiffer er at det er et natur produkt med en rigtig lang levetid og giver et flot og elegant finish på ens tag. Det store problem i vores tilfælde er prisen da det vil overskride vores budget med 30-35.000 hvilket gør at et skifertag ikke bliver den aktuelle løsning for os i denne omgang.
Men lad os se mere på næste tagtype nemlig – Tegltag – en af de allermest populære typer af tag her i 2022.

Tegltag

Et klassisk tegltag er lidt af en mellemting. Prismæssigt ligger det lidt over middel og du får et pænt og holdbart tag som man bestemt kan være tilfreds med. Tegl tag fås i flere forskellige farver alt lige fra skinnende sort til mat rød eller gul. Lige nu virker et tegltag som en god mulighed hvis man sammenligner pris, kvalitet og levetid og i modsætning til et skifertag vil vi kunne få lagt et tegltag inden for vores budget.

Ståltag

Ståltag er blevet ret populære inden for de senere år. En af hovedgrundene er prisen og det at man kan lægge det oven på sit nuværende tag hvilket givet et ekstra niveu af isolering og man spare bortskaffelsen af det gamle tag hvilket er med til at yderlig sænke prisen. Det skal så lige siges, at der findes flere forskellige typer af ståltag lige fra de store klossede 2×3 meter stålplader som oftest anvendes i lader og garager til de 1x½ meter plader som fuldstændig ligner tegl. Den sidste mulighed kunne være et interessant valg for os, ulempen er at mange siger at man ofte kan høre når det regner og man har den karakteriske lyd af regn på metal hvilket godt kan være lidt generende. Kommer man helt tæt på kan man også godt se at det er tale om et stål tag og ikke et rigtigt tegltag.
Det næste tag på listen er det billige betontag – som også er en god gammel favorit.

Betontag

Endnu en af de billigere tagløsninger, men sætter nogle ekstra krav til undertaget og kan ikke lægges på et eksiterende tag. Der er flere valgmulighed end ved de andre tagtyper når det kommer til farve valg, men da vi ikke ønsker at ændre i konstruktionen af vores nuværende undertag er et betontag ikke en mulighed når vi skal have lagt nyt tag på klubhuset.
Og skal det være endnu billigere, så kunne Tagpap jo være et oplagt valg. Men jeg tror nu vil nok kommer til at vælge en af de mange andre løsninger.

Tagpap

Tagpap er over de senere år blevet en effektiv og billig løsning når det skal lægges nyt tag. Desværre er det ikke altid lige den pæneste løsning, men nogle gange giver det nogle mulighed som ikke kan lade sig gøre ved nogle af de andre tagtyper. Et tag af tagpap vil være billigst for os men vil kræve en smule ekstra vedligeholdelse og ikke helt give det udseende som vi er ude efter.
En anden meget benytte tagtyper som vi også hellere må tage med er et eternittag.

Eternittag

Igen en billig løsning på vores tag problem, men lige som med tagpap syntes vi ikke at det vil være en elegant nok løsning da et eternittag hurtigt kommer til at se lidt kedeligt og billigt ud. Og dette er jo bestemt ikke noget som vi ønsker.

Lige nu står valget mellem et ståltag og et tegltag, selvom vi nok helst ville have et skifertag har vi ikke budgettet til det, så på næste møde skal vi stemme om de 2 tagtyper og derefter finde en leverandør til opgavet.
P.t. virker tagprofferne som det mest oplagte valg og vi har bestilt et møde med dem hvor de kommer ud og giver et gratis tilbud på opgaven for begge typer af tag.

Kilde:
http://www.tag-profferne.dk

Skriv et svar