Billige vinduer – Hvad skal man vælge?

Når man skal ud og købe nye vinduer, så er det faktisk en ret stor beslutning. Der er en hel masse ting man skal overveje inden man blot finder, de første og billigste vinduer man falder over. F.eks. skal det være de helt billige plastik vinduer? De lidt dyrere træ/alu eller i en ren træsort som Mahogni? Hvad model skal være? De populære og nemme vippe vinduer, dannebrogsvinduer, topstyret eller bondehusvinduer? Hvor mange fag skal der være der i? Hvor tykke skal sprosserne være? Hvilken farve skal dit nye vindue være? Hvilken slags glas, og hvor meget skal glasset isolere for at man opnår den bedste effekt, både om sommeren og om vinteren? Som du kan se, så er det faktisk lidt af en opgave at købe den her slags produkter. Så ved man ikke lige hvad man skal vælge, så er det ofte end bedre ide, at købe et sted for man ved at der også er rådgivning med i købet.

Har man selv helt styr på den slags, så er det blot at finde en billig online butik, hvor man kan købe billige vinduer i god kvalitet, f.eks. kvali vinduer. www.kvalivinduer.dk er et eksempel på en online butik der sælger forskellige typer af dansk produceret vinduer, og ved man lige præcis hvad man vil have, så kan der være gode penge at spare ved at købe et sådant sted. Har man brug for mere hjælp, så kan det være en rigtig god ide, at besøge et af de lokale vinduefirmaer, som f.eks. PT Vinduer i Nordjylland. Her får du udover nogle billige produkter, også rigtig god service og vejledning. Priserne hos de lokale forhandlere, er ofte en smule over dem man finder på nettet. Nok også derfor man ikke finder nogen webshop på ptvinduer.dk. Men til gengæld, så kan de også stå inde for kvaliteten, og du er sikker på at det produkt du køber, holder betydeligt længere, end et tilsvarende produkt som f.eks. er importeret direkte fra øst Europa.

Her sidst uge fik vi nye billige vinduer i vores gymnastik forening, hvor de normalt træner på de populære Airtracks. (en Airtrack er en oppustelig gymnastikmåtte til spring gymnastik). Og selvom det var tale om over 20 vinduer der skulle udskiftet endte prisen faktisk med at blive helt ok, netop fordi de valge de billige vinduer over de lidt mere dyre.

Læs mere om Airtracks til gymnastik træning

Et lille tip jeg fik fra min vinduespudser her forleden, hold jer langt fra de billige plastik vinduer. Selvom de måske ved første øjekast ser pæne ud og prisen måske er meget fristende, så går det ikke mange år, før de begynder at se slidte og kedelige ud. Køb i stedet en god træsort som Mahogni eller de nyere træ/alu.
Det er heller ikke altid en fordel blot at købe tre lags glas, det afhænger hvor på huset vinduet skal placeres, og hvilken type de andre i hjemmet er. Der skal være et hvis sammenspil mellem, dem så dit hus både er varmt om vinteren, og køligt om sommeren. Derfor kan det være nødvendigt at der hvor, der kommer meget lys ind, at have en anden type glas end der hvor solen sjællent viser sig. Det betyder at der sagtens kan være forskel på de forskellige vinduer i dit hjem.

Nu skulle du gerne have fået et lidt bedre indblik i hvad det vil sige at købe vinduer, og også at det ikke bare en opgave som alle og enhver blot kan give sig i kast med. Skal man have det perfekte vindue, så skal der ofte professionel hjælp til. På den måde opnår man som regel det bedste resultet, og får et vindue man kan være tilfreds med, mange år fremover.

Skriv et svar