At finde tiden til træning

For mange er det store problem med at dyrke motion og fitness at man ikke lige kan finde tiden til det.
Mange er bruger de første 10 timer i døgnet på arbejde, klargørelse til arbejde og transport til arbejde. Og sover du 8 timer, og skal også lige bruge en time på bad, tag tøj på, gøre sig i stand, så 5 timer tilbage i døgnet til ting som morgenmad, aftensmad, se nyheder og vil man også gerne bruge lidt tid til familien, hvor er tiden så til træning? En spinning time eller yoga klasse kan jo nemt tage en time, så der er bad bagefter, og transport frem og tilbage til træningen. Så for mange kan det godt knibe lidt med at finde tiden til træning.

Læs også: Træningen bliver sjovere når du træner med andre

Træning til fitness og sport eller gymnastik

Men hvordan får man så presset lidt træning ind i en travl hverdag. Det handler faktisk ofte om optimering. Kan du finde et træningscenter på vej til (kan godt være lidt hårdt) eller fra arbejde, så er du allerede langt. På den måde vil du kunne spare transporten til trænings, og vælger du at træne før arbejde, kan du spare morgenbadet derhjemme og tage det efter træning. En anden fordel ved at træne om morgenen, er at du ikke på samme måde går glip af tid om eftermiddagen eller aftenen på samme måde, du skal blot gå en time tidligere i seng, nogle mange ofte ikke engang vil lægge mærke til. Det er heller ikke så meget udenom snak eller så meget kø hvis du træner tidligt, så også træningen vil mange gange være hurtigere og mere effektivt.

Bruger du ikke et fitness center eller holdtræning, så kan du også komme langt med en ganske almindelig løbetur. f.eks. om morgenen inden du går i bad (igen så spare du tiden på et bad). Men for mange er det at træne om morgenen eller aftenen ret hårdt og ligger så langt fra det man er van til at det ikke er realistisk. Heldigvis er det også ret nemt at presse lidt løb ind før aftensmadden eller efter aftenmaden, på med et par løbesko og så ud af dagen. Det går heldigvis ret hurtigt, og ofte er der ikke nogen transport til og fra træningen.

Læs også: Dyno sport og motion

Er man ikke så meget til løb, så kunne en god gang cykel træning måske være noget? Det er ofte lige så effektivt som at løbe, men kræver nogle gange at der er ordenlige veje i nærheden da strækningen typisk er noget længere.

Ellers er selv det at komme ud at gå en god langt tur på 5-6 kilometer også en fin måde at få lidt mere motion på, så længe det er i et rask tempo og pulsen kommer lidt op.

Er man ikke så meget til den slags træning, så find en træningsmåtte frem og lav lidt gymnastik eller yoga derhjemme om aftenen, evt. i mens man ser lidt tv. Så føles det lidt nemmere.

Til de lidt yngre, kan det være ting som at købe en Airtrack eller trampolinen til haven, som gør at de kommer mere ud og bevæger sig. Det er også noget som giver lidt ekstra social liv sammen med vennerne, så bestemt en ting der kan anbefales.

Læs også: Sådan bruger du en Airtrack til gymnastiktræning

Det vigtige er at man ikke bare sidder stille og laver ingen ting.. Ikke alene vil du hurtigt begynde at blive mere træt, men det bliver også sværere og sværere at lave noget fysisk eller få taget sig sammen og komme i gang med træningen. Så jo før du starter op med at røre dig, jo bedre.