Airtracks til gymnastik

Hvis du interessere dig for gymnastik, så har du sikkert hørt om de populære Airtracks. En Airtrack er en aflang gymnastikmåtte der typisk er mellem 3 og 10 meter i længden, og 1-1½ meter i bredden. Fordelen ved at benytte disse Air tracks, er at for det første lander du blødt hvis du skulle fejle et spring, og for det andet giver dig et lille ekstra boost til de spring du udfører på Airtracken. Jo tykkere Airtracken er, jo større boost får du. Dette gør at du lige kan få den ekstra salto eller 2 på dine spring, eller at du nu kan lave det araber spring som før ikke helt var muligt på gulvet.

Airtracks til gymnastik

Der er groft sagt 3 store fordele ved at benytte Airtracks til gymnastik træningen. Den første er at du har lettere ved at udføre og lære de forskellige spring når du bruger en Airtrack. Den ekstra hjælp Airtracken giver, er ofte nok til at du nu kan udføre det spring som du havde lidt problemer med tidligere. Og når du kan lave et spring helt, så er det meget lettere at øve det, og med lidt øvelse vil du hurtigt være i stand til også at udføre det på en standard gymnastikmåtte.

Læs mere: Vælg den rigtige Gymnastikmåtte

Den anden fordel ved at benytte en Airtrack til gymnastik, er at det er meget sjovere at træne på en sådan frem for en almindelig gymnastikmåtte. Den ekstra højde og fart som du får på dine spring, gør at træningen også er sjovere og du følger dig mere “flyvende”. Der jo f.eks. ikke uden grund at Flying Superkids laver en stor del af deres gymnastiktræning og shows på GymPlay Airtracks.

Den 3. store fordel ved at bruge Airtracks til gymnastik, er at selve gymnastik showet bliver meget sjovere at se på som tilskuer. Spring serierne bliver endnu vildere, der kommer mere højde på og det går endnu hurtigere for sig. Det gør at gymnastik bliver mere publikumsvenligt (ikke at det ikke var det før også). Så som tilskuer er disse nye Air tracks også lidt af et hit. Der er faktisk en ret stor forskel at se gymnaster folde den den ud på Airtracken, sammenlignet med et traditionelt gymnastikgulv. Mere fart, mere højde, mere sjov.

Se også hvad Jyllands posten skriver om Airtrack fra GymPlay

Airtracks til hjemmet

Selvom det kan være rigtig sjovt at træne på Airtracken nede i din lokale gymnastik eller idræts klub, så er der mange som også gerne vil kunne træne på en Airtrack i hjemmet eller ude i haven. Her er for de fleste nok et problem at få en 6-8 meter model til at passe ind, men mindre kan som regel også gøre det. En mini model på 3 meter er ofte helt fin til inde træning, hvor du har mulighed for at øve de forskellige enkelt spring på, og dermed forbedre dine evner som gymnast (eller hvad du nu træner).
Har man pladsen til det i hjemmet, så er en 3 meter model helt perfekt til hjemme træning, da du så har mulighed for at træne på de dage hvor vejet ikke lige er til ude træning i haven. Er du en seriøs gymnast, så bør en Airtrack være en del af dit standard trænings udstyr til hjemmetræning. For mange vil en sådan Airtrack være noget af det bedste du kan købe hvis du er til spring og gymnastik.

Enkelte vælger også at have 2 styk 3 meter Airtracks, evt. hvis man har søskende som også gerne vil træne på den, så kan begge træne inden på deres værelser eller hvor man har pladsen, og det smarte her, er at på visse modeller som f.eks. dem fra GymPlay, har du mulighed for at koble dem sammen, så de fungere som en lang Air track. På den måde kan man på de dårlige træne på en 3 meter inden for, og på de dage hvor vejet er fint, kan du træne ud på en 6 meter model. Du skal blot sikre dig de har samme højde, og gerne i samme serie. Det kan f.eks. være 2 styk GymPlay H10 Airtrack Trainer 3 meter. Dette vil uden tvivl være en ideel løsning for rigtig mange.

En Air track gymnastikmåtte kan også bruges til andet end gymnastik, f.eks. er der mange inden for parkour og cheerleading som også flittigt gør brug dem, men også inden for visse typer af kampsport og andre sportsgrene giver det rigtig god mening med træning på Airtracken.
Men typisk er der Airtracks til gymnastik som er de mest benyttede og mest populære. Hvis vi taler børn i alderen 6-13 er der nok en stor del af disse som har en Airtrack på deres ønskeliste til jul.

Airtrack mini til gymnastik